Lampguide: Philips Hue

På den här sidan hittar du instruktioner för hur du ansluter din lampa från Philips Hue till Telia Smart Family. Scrolla längre ned på sidan för att läsa om hur du steg-för-steg ansluter dina produkter.

Smart belysning

Zigbee

Telia Smart Family använder Zigbee protokollet för att styra smarta prylar. Övriga prylar som också använder Zigbee kan vara kompatibla med Telia Smart Family men det är ingenting vi kan garantera.

lampguide-ikea-intro

Steg för steg guide: Installera Philips Hue

1

Kontrollera att din gateway är online, både fysiskt och i appen

lampguide-ikea-step-1

2

Tänd lampan.

3

Håll Philips Hue dimmern nära lampan och håll I och O nedtryckta i ca 10 sekunder. Lampan ska blinka till och återgå till fast sken.

Bild som visar phillips hue lampa, samt lampknapp med två pilar som pekar mot I och O med texten "10 sekunder"

4

Klicka på ”Lägg till Smart pryl” alternativt ”+Pryl” om du redan har prylarsen tidigare. Välj ”Skanna efter prylar” och därefter ”Starta skanning” i appen.

5

Appen kommer nu leta efter prylen och lampan längst till höger (Pjoin) på Gateway kommer att börja blinka när scanning påbörjas och när prylen hittas så kommer röda lampor att blinka och snurra på gateway.

6

När din pryl är tillagd kan du namnge den, välj den i pryllistan och klicka på kugghjulet längst upp till höger. Klicka på namnet för att ange ett eget namn.