INSTALLATIONSGUIDE IKEA TRÅDFRI FJÄRRKONTROLL

På den här sidan hittar du instruktioner för hur du ansluter din trådlösa fjärrkontroll från IKEA till Telia smart family. Titta på vår instruktionsvideo, eller scrolla längre ned på sidan för att läsa om hur du steg-för-steg ansluter dina produkter.

Zigbee

Telia Smart Family använder Zigbee protokollet för att styra smarta prylar. Övriga prylar som också använder Zigbee kan vara kompatibla med Telia Smart Family men det är ingenting vi kan garantera.

lampguide-ikea-intro

Steg för steg: Installera Ikea fjärrkontroll

1

Kontrollera att din gateway är online, både fysiskt och i appen

lampguide-ikea-step-1

2

Öppna locket på baksidan av IKEAs Trådfri Fjärkontroll. Tryck 5 gånger snabbt på reset-knappen, bredvid batteriet för att sätta fjärrkontrollen i parningsläge

3

Klicka på ”Lägg till Smart pryl” alternativt ”+Pryl” om du redan har prylar sen tidigare. Välj ”Skanna efter prylar” och därefter ”Starta skanning” i appen.

4

Tryck igen på reset-knappen på fjärrkontrollen och håll den nedtryckt några sekunder.

5

Appen kommer nu leta efter prylen och lampan längst till höger (Pjoin) på Gateway kommer att börja blinka när scanning påbörjas och när prylen hittas så kommer röda lampor att blinka och snurra på gateway.

6

När din pryl är tillagd kan du namnge den, välj den i pryllistan och klicka på kugghjulet längst upp till höger. Klicka på namnet för att ange ett eget namn.