Låsguide: Danalock

På den här sidan hittar du instruktioner för hur du ansluter ditt Danalock till Telia Smart Family. Scrolla längre ned på sidan för att läsa om hur du steg-för-steg ansluter din produkt.

Zigbee

Telia Smart Family använder Zigbee protokollet för att styra smarta prylar. Övriga prylar som också använder Zigbee kan vara kompatibla med Telia Smart Family men det är ingenting vi kan garantera.

lampguide-ikea-intro

Steg för steg: Installera Danalock

!

Tips: Lämna dörren öppen under installationen för en smidigare kalibrering.

!

För att låsa/låsa upp genom appen behöver du ha administratörsbehörighet i familjen.

1

Se till att låset är korrekt monterat innan du börjar med installationen.

2

Kontrollera att din gateway är online, både fysiskt och i appen.

3

Dra ut isoleringsremsan för batterierna.

4

Du kan nu kalibrera låset. Klicka då 3 gånger på knappen i hålet upptill på låset. Nu kommer en vit lysdiod att blinka. Låset kommer då att kalibrera sig och när kalibreringen är klar kommer låset att vara i låst läge.

5

Tryck sedan en gång på knappen i hålet upptill på låset. Nu kommer en grön ljusdiod att blinka, vilket betyder att låset är redo att paras in i appen.

6

Klicka på ”Lägg till Smart pryl” alternativt ”+Pryl” om du redan har prylar sen tidigare. Välj ”Skanna efter prylar” och därefter ”Starta skanning” i appen.

7

Appen kommer nu leta efter prylen och lampan längst till höger (Pjoin) på Gateway kommer att börja blinka när scanning påbörjas och när prylen hittas så kommer röda lampor att blinka och snurra på gateway.

8

När din pryl är tillagd kan du namnge den, välj den i pryllistan och klicka på kugghjulet längst upp till höger. Klicka på namnet för att ange ett eget namn.